Categories: Naujienos

Kauno „Žalgirio” rankininkių šeštadienį laukia startas Europos taurės turnyre

Kauno "Žalgirio" rankininkių šeštadienį laukia startas Europos taurės turnyre

2023-09-21

Kauno "Žalgirio" moterų rankinio komanda penktadienį išvyksta į Belgiją, kur šeštadienį pradės kovas EHF Europos taurės turnyre. Pirmosios žalgiriečių varžovės bus KTSV Eupen klubo rankininkės.

Praėjusiame sezone Kauno "Žalgirio" komanda gerokai atjaunėjo, o komandos vairą iš ilgamečio vyriausiojo trenerio Antano Skarbaliaus perėmė patyręs treneris Miglius Astrauskas. Lietuvos čempionato mažajame finale po atkaklios kovos nusileista Vilniaus "Sostinės tauro" komandai ir galutinėje rikiuotėje užimta ketvirtoji vieta. Artėjant dvikovai Belgijoje pakalbinome vyriausiąjį komandos trenerį Miglių Astrauską apie planus bei lūkesčius 2023/2024 m. sezone:

-Treneri, kokiomis nuotaikomis pasitinkate naująjį rankinio sezoną ir ko tikitės iš komandos?


-Pirmiausiai tikimės progreso. Labai svarbu, kad jaunosios mūsų komandos žaidėjos kauptų patirtį ir įgautų daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Nemažai jų atstovauja įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėms, tačiau klubiniame rankinyje dažnai viršų paima jaudulys. Neabejoju, kad patikėjusios savo jėgomis merginos yra pajėgios kovoti su bet kuria komanda Lietuvoje. Šiais metais komandą papildė Estijos rinktinės vartininkė Darja Belokurova, kuri gerai užsirekomendavo Klaipėdoje vykusiame Europos merginų iki 19 metų čempionate. Tikimės, kad ji bus didelė paspirtis ir tvirtas užnugaris ginant savo vartus.


-Šiame sezone jau sužaidėte dvejas rungtynes - LRF Supertaurės finale patirtas pralaimėjimas prieš Garliavos rankininkes ir draugiškose rungtynėse įveiktas Rovinj klubas iš Ukrainos. Kokie įspūdžiai iš šių rungtynių?


-Kol kas žaidimas banguoja - labai geras atkarpas keičia labai blogos. Supertaurės rungtynėse pirmajame kėlinyje pavyko laikytis žaidybinės drausmės ir laikytis plano, tačiau antrojo kėlinio pradžioje po kelių klaidų merginos palūžo ir leido priešininkėms nutolti. Galbūt ir priešsezoninis pasirengimas buvo ne toks, kokio norėtųsi, nes keletas komandos žaidėjų atstovavo Lietuvos U17 merginų rinktinę Europos čempionate ir po jo turėjo pailsėti. Taip pat turime žaidėjų, kurios kol kas negali sportuoti dėl traumų, tačiau tikimės jau artimiausiu metu jas matyti aikštelėje. Dėl šių priežasčių optimaliai formai įgyti dar reikės laiko, bet į ateitį žiūrime optimistiškai.


-Ką žinote apie šeštadienio varžovą - KTSV Eupen klubą iš Belgijos? Gal teko matyti jų rungtynes?


-Teko pasižiūrėti praėjusių metų Belgijos čempionato finalines rungtynes. Nors Belgijos moterų rankinis neturi žymių pasiekimų, bet šiais laikais žaisti moka visi. Komanda turi ir jaunų, ir patyrusių žaidėjų, taip pat klube yra ir legionierių. Rungtynėms ruošiamės atsakingai, varžoves gerbiame, tačiau manome, kad privalome kovoti dėl pergalės. Viskas priklausys nuo mūsių pačių - kaip sugebėsime susitvarkyti su jauduliu, sumažinti klaidų skaičių ir patikėti savimi.


-Kokios naudos duoda dalyvavimas Europos taurės turnyruose?


-Tarptautinių rungtynių patirtis yra su niekuo nesulyginama ir žaidžiant vietos varžybose jos tikrai nesukaupsi. Tenka pripažinti, kad pasitaiko rungtynių nacionalinėse varžybose, kai žaidėjos nėra maksimaliai susikaupę, jaučiasi atsipalaidavimas. Čempionatas ilgas ir dažniausiai lemiamos rungtynės žaidžiamos tik sezono pabaigoje. Europos taurės turnyro formatas, kai žaidžiamos tik dvejos rungtynės namuose bei išvykoje priverčia susikaupti, išmokti valdyti stresą ir prisiimti atsakomybę už savo veiksmus. To labai tikimės ir iš savo komandos žaidėjų.


Pirmąsias EHF Europos taurės rungtynės žalgirietės išvykoje žais šeštadienį, 21:15 val., o atsakomiosios rungtynės Garliavoje įvyks rugsėjo 30 d. (šeštadienį) 17:00 val.

Karolina Čekuolytė

Recent Posts

Pirmosios pergalės čempionate dar teks palaukti…

Pirmosios pergalės čempionate dar teks palaukti... 2023-10-22 Pirmosiose LMRL čempionato rungtynėse Žalgirietėms nepavyko pasiekti pirmosios…

7 mėnesiai ago

Žalgiriečių kelionė EHF Europos taurėje baigta

Žalgiriečių kelionė EHF Europos taurėje baigta 2023-10-04 Praėjusį šeštadienį baigėsi mūsų komandos kelionė šių metų…

7 mėnesiai ago

Žalgirietės Kauno darželyje vedė rankinio pamoką „Pirmi žingsniai rankinyje”

Žalgirietės Kauno darželyje vedė rankinio pamoką "Pirmi žingsniai rankinyje" 2023-09-18 Pirmadienį (rugsėjo 17 d.) Kauno…

8 mėnesiai ago

Mažasis finalas.Kauno „Žalgiris“-Vilniaus sostinės „Tauras“ SM

Mažasis finalas.Kauno „Žalgiris“-Vilniaus sostinės „Tauras“ SM

12 mėnesių ago

Gaila, tačiau 2022/2023 m. sezonas baigėsi. Paskutinėse rungtynėse pralaimėjome Vilniaus „Sostinės tauro“ merginoms 32:40 (18:19) ir galutinėje rikiuotėje likome ketvirtoje vietoje.

Paskutinėse rungtynėse pralaimėjome Vilniaus „Sostinės tauro“ merginoms 32:40 (18:19) ir galutinėje rikiuotėje likome ketvirtoje vietoje.…

12 mėnesių ago

PUSFINALIS 2.Kauno „Žalgiris“-Kauno r. „Cascada-HC Garliava SM“

PUSFINALIS 2.Kauno „Žalgiris“-Kauno r. „Cascada-HC Garliava SM“

1 metai ago